Възможно е да възникне бърнаут или “прегряване“ при онези двойки, които

...
Възможно е да възникне бърнаут или “прегряване“ при онези двойки, които
Коментари Харесай

Бърнаут в любовта: Причините и как да го преодолеем

Възможно е да възникне бърнаут или “прегряване “ при тези двойки, които са изложени на доста стрес. Може да се обърка с липса на обич или с готовност за преустановяване на връзката, само че не постоянно е наложително да е по този начин. 

Първоначално прегарянето е термин, който е фиктивен на работното място и се отнася до „ възприятие на безсилие “ . Това е синдром, обвързван със напрежението, който, насъбран, генерира демотивация да продължим с предоставените задания.

По този метод любовното прегаряне се схваща като проблем измежду двойките, които са изложени на доста стресови обстановки, както посред им, по този начин и отвън връзката. 

Любовното безсилие се разказва като негативно прочувствено положение , което, съчетано с липса на сила, основава съвършените условия за спор, който се разраства доста елементарно и е все по-трудно да се поправи.

Въпреки че вероятността е много неприятна за двойките, изпитващи този синдром, би трябвало да се каже, че не всичко е изгубено. Разбирайки, че главната причина за това прегаряне е стресът, е допустимо да спасим връзката, като идентифицираме източниците, които въздействат за това.

Както споменахме, аргументите за бърнаут или любовно безсилие са многочислени.  Всъщност те доста зависят от всеки един от членовете на връзката и тяхната самостоятелна среда.

В началото е обикновено любовта, пристрастеността и разбирателството да са налични и водещи.  И двамата вършат каквото е по силите им и повече, с цел да угодят на другия и да предложат най-хубавото един от различен. С течение на времето обаче се развива несъразмерна самонадеяност, която ги кара да се усещат сигурни в колегата си, даже без да вършат нищо за него.

Е, при двойки, които са дружно от доста дълго време, този сюжет може да се случи, като е евентуална причина за прегаряне или любовно безсилие. Забравянето на специфична дата един път може да е обикновено, само че лека-полека пропуските на тези типове събития ще се натрупват, създавайки стрес, както и разочарование и липса на благодарност.

Една от най-честите аргументи за любовно прегаряне е преумората на единия или двамата сътрудници.  Това се случва в дългите и тежки работни, които са причина за по-малко време за шерване на моменти, които укрепват брака. По-малко флирт, по-малко интимни моменти, по-малко съгласие.

Тази обстановка на индиферентност се отразява на хората, кара ги да се усещат неоценени и маловажни, което по-късно води до любовно прегаряне. Едновременно с това, да бъдеш в неприятни връзки с колегата си повлиява отрицателно на работното място.

Трябва обаче да знаете, че прегарянето или любовното безсилие не е синоним на липса на обич.  Това е синдром, породен от голям брой променливи, който може да бъде лекуван и преодолян, в случай че двамата сътрудници го желаят. 

Първата стъпка към превъзмогването на любовното прегаряне,  е да бъдете почтени за възприятията, които изпитвате . Осмелете се да съобщите в персонален миг това, което е в мозъка ви.

Може би е добра концепция да потърсите терапия за двойки . Професионалистът може да ви помогне да осмислите възприятията си, да се научите да ги изразявате по-добре и да се придържате към обещанията си, с цел да спасите връзката.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР